Mini symposium do. 13 december 2018

Privacywet 2018; ben jij er al klaar mee?

met Karin van der Maar | adviseur privacy en AVG

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Iedereen weet het inmiddels, vanaf mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. Ook als ZZP’er of kleine (zorg)organisatie moet je aan de slag met de aangescherpte Europese regels.
Karin van der Maar geeft tijdens dit symposium een duidelijke uitleg over de basis van de AVG en laat je ervaren dat het een kwestie is van logisch nadenken en “gewoon beginnen” met de verplichtingen.

Oud en nieuw
Veel van de regels die in de AVG staan, stonden ook al in onze oude Wet Bescherming Persoonsgegevens. En toch is wel veel veranderd. De rechten van mensen (zoals inzage en correctie) zijn uitgebreid, als je iemands gegevens gebruikt moet je diegene beter informeren en je moet uitgebreid vastleggen welke gegevens je gebruikt en waar voor. Daarnaast heeft heel Europa nu dezelfde bescherming van persoonsgegevens en moet je nog zorgvuldiger omgaan met een data-lek, als je persoonsgegevens verwerkt.

Boetes
Wat ook veranderd is: de boetes zijn een stuk hoger dan voorheen. Als je persoonsgegevens verwerkt en je houdt je vaker niet aan de regels, dan kan het boetebedrag hoog zijn. Krijg je snel zo’n boete? Nee, zeker niet. De AVG draait vooral om inzicht geven in wat je met gegevens doet en ermee rekening houden dat de persoon zelf “de eigenaar” van zijn gegevens is.


Programma

15:30 – 15:45 uur         Inloop
15:45 – 18:00 uur         Uitleg en voorbeelden over de AVG
18:00 – 18:30 uur         Napraten met hapje en drankje

 

Aanmelden Mini-Symposium
Vul hieronder uw gegevens in om u aan te melden.

Aan dit mini-symposium zijn geen kosten verbonden. Er zijn max. 20 plaatsen beschikbaar.
Meld je snel aan! Aanmelden is echter niet vrijblijvend, we rekenen dan ook echt op je komst

Aanmelden Mini Symposium 'Privacywet 2018; ben jij er al klaar mee?'

  • Je krijgt een bevestiging per email, mocht je deze binnen 15 min. niet ontvangen, controleer dan svp even je spam map of stuur een mailtje naar: info@de-lijn.nl