Mini symposium do. 24 nov.

It’s all about happiness!

met Ton Constandse   Training, Advies en Coaching

flyer-mini-symposium-ton-constandse-300px

Geluk?

Geluk! De kranten staan er vol van. Het lijkt wel een hype. Waarom is geluk en je gelukkig voelen zo’n belangrijk thema en waarom is het voor ondernemers specifiek zo belangrijk?
Toen ik samen met Clara den Boer in 2012 het boek Ondernemend Geluk maakte wist ik niet dat het zó leuk zou zijn om er workshops over te geven en lezingen aan te wijden.

Ondernemend Geluk zou specifiek geschreven worden voor en door ondernemers, maar tijdens het wordingsproces merkten we dat geluk erg afhankelijk is van de manier waarop wij als mensen ondernemend in het leven staan. We interviewden een kleine 50 bekende en minder bekende Nederlanders. Tijdens de ontmoetingen met onze gasten filmden we de interviews, maakten we foto’s en vroegen we de geïnterviewden om zelf een artikel te schrijven. Na ongeveer een jaar hadden we voldoende materiaal om een boek en een DVD uit te geven.

Ondernemend Geluk vraagt van je om te kijken naar je eigen ‘geluksfactor’. Die invalshoek levert interessante en verrassende informatie op. Zo ervaart Herman van Veen geluk anders dan bijvoorbeeld Prof. Ruut Veenhoven die jarenlang de sociale condities van menselijk geluk bestudeert heeft. Geluk inspireert en maakt je bewust van de keuzes die je maakt of vergeet om te maken.