Hoe kan ik bewust optreden in plaats van reageren?

Waarom doe ik wat ik doe en niet wat ik zou willen doen?

kaart-ConstanceVerhoeven

[gravityform id=”7″ name=”Aanmelden Mini Symposium ‘Hoe kan ik bewust optreden in plaats van reageren?'”]

Bewust optreden i.p.v. reageren
Je zit in een overleg en je bent het niet eens met wat er gezegd wordt. Je weet precies wat je zou willen zeggen, maar je houdt toch je mond. Herkenbaar?

Of iemand stoort je bij je werk en vraagt je om hulp. Je had het liefst ”nee” gezegd maar dat doe je niet. Herkenbaar? Of je valt uit tegen de persoon die net voor je neus de parkeerplaats inpikt waar jij voor stond te wachten. Herkenbaar? Waarom doen we dingen die we eigenlijk niet willen doen? Waarom houden we ons in of vallen we juist uit en balen we achteraf van ons eigen gedrag?

Vaak leggen we de oorzaak van bronnen van stress en onrust bij de situatie zelf. Het ligt niet aan ons, denken we. Een groot deel van onze narigheid veroorzaken we echter zelf. Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en gedragen.

In dit mini-symposium wil ik jullie graag kennis laten maken met RET, oftewel Rationele Effectiviteits Training. Een methode die je helpt om in lastige situaties bewust(er) op te treden en niet alleen maar te reageren. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat?
Kom en ontdek!

Programma
15:30    –    15:45 uur    Inloop
15:45    –    18:00 uur    Namiddagsessie
18:00    –    18:30 uur    De mogelijkheid om informeel na te praten