Mini symposium do. 14 januari

De kansen op de nieuwe arbeidsmarkt

met Jan Bullens | KansWijzer

8941-mini-symposium-14-jan2-300px

De eenzijdige aardverschuiving van de arbeidsmarkt

Binnen de praktijk van Jan Bullens ervaart hij nagenoeg dagelijks dat de vragers naar werk op de arbeidsmarkt de emancipatieboot hebben gemist. Werkgevers hebben hun economische kansen gepakt en hebben een efficiencyslag gemaakt. Werkgevers hebben hun bedrijfsvoering ‘lean’ gemaakt. Zij heb- ben zich de vraag gesteld: “Welke kwaliteiten heb ik daadwerkelijk nodig en voor hoeveel tijd precies?”. Door deze vraag te beantwoorden maakten de werk- gevers weer toekomst voor hun bedrijf en de daaraan verbonden werkgelegenheid. Dit is een intern proces met grote gevolgen voor de externe arbeidsmarkt, zeg maar gerust een aardverschuiving in het denken aan de kant van de werkgever.
De aardverschuiving heeft grote gevolgen voor de werkzoekenden! Zoals bij een aardverschuiving kun je denken dat het een natuurlijk proces is en jij je er dus bij neer moet leggen.
Het is mogelijk om te overzien wat de consequenties zijn en te bedenken welke strategie je als werk- zoekende kunt volgen om je voordeel te behalen bij de veranderde situatie.

In een korte workshop laat Jan Bullens van KansWijzer deelnemers ervaren op welke veranderde wijze zij zich kunnen manifesteren op de tegenwoordige arbeids- markt. Voor de één een wijsheid die toepasbaar is, voor een ander misschien een ramp. Hoe dan ook we moeten met deze aardverschuiving omgaan.

Deze workshop is bestemd voor werkgevers en voor werkzoekenden. Want acteren op de veranderde arbeidsmarkt vereist van twee kanten een andere strategie en een ander gedrag.