Terugblik do. 20 maart: Zonnepanelen Wat levert het op?
Rekent u even mee?

door Jan Meuleman (Masseling installatietechniek)

bekijk hier de pdf >

panelen

Er is veel onwetendheid over zonnepanelen en alles wat erbij komt kijken.

Jan Meuleman, eigenaar van Installatietechniek Masseling maakte ons wegwijs, zodat het voor u en/of uw bedrijf duidelijk wordt waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen. En dat u in staat bent om offertes goed met elkaar te vergelijken.

De zon is een onuitputtelijke bron van energie en is schoon. Zonlicht is er in overvloed. Zelfs in Nederland is er genoeg zonlicht om met zonnecellen alle elektriciteit op te wekken die nodig is. Zonne-energie is eenvoudig en relatief goedkoop. Bovendien is zonne-energie thuis, op je bedrijf of grootschalig (speciale opstellingen op grote vlaktes), toe te passen.

Tegenwoordig worden zonnecellen toegepast op woonhuizen en kantoorgebouwen, maar ook in rekenmachines, praatpalen, lichtboeien, waterpompen, zomerhuisjes en zelfs op caravans.

Wat levert het op?  Rekent u even mee?
Met de duurzaamheidslening van de provincie Overijssel is het voor iedereen mogelijk om milieuvriendelijk energie op te wekken met zonnepanelen.

Overijssel biedt bij een duurzaamheidslening 3% korting op de geldende rente. Momenteel betekent dit dat u geld leent tegen een percentage van 1,6% tot 2,3%.
Iemand met een modaal inkomen betaalt in de hoogste schijf 42% inkomstenbelasting. De rente van de duurzaamheidslening kan worden afgetrokken van deze belasting.
De effectieve rente is dus net iets meer dan 1%. Rekening houdend met de (fiscaal aftrekbare) afsluitprovisie en jaarlijkse rente (uitgaand van een systeem van € 5.500,=) is de terugverdientijd van de zonnepanelen onder deze condities nog geen 10 jaar.

De totale besparing op de energierekening over 25 jaar komt uit op bijna € 18.000,=!

Zonne-energie: beter voor het milieu
Zonne-energie is beter voor het milieu dan energie uit aardgas of steenkool. Bij de productie van zonne-energie komen geen schadelijke stoffen in de atmosfeer.

Installatie Techniek Masseling is een elektrotechnisch kennis- en installatiebedrijf actief in de:
•    Woningbouw
•    Utiliteit
•    Industrie

Deze presentatie is onderdeel van een serie activiteiten die we organiseren voor klanten, relaties en andere geïnteresseerden. Tijdens deze korte, inspirerende en informatieve bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod. De sessies, waarbij maximaal 20 geïnteresseerden aanwezig kunnen zijn, vinden plaats bij DE LIJN aan de Dennenbosweg 145 in Hengelo.

Leuk weetje:
De Hongaarse wetenschapster Maria Telkes (1900 – 1995) vond de verwarming van huizen op zonne-energie uit. De biofysicus bedacht namelijk de thermo-elektrische stroomgenerator in 1947 en verwarmde haar volledige huis met zonne-energie.